Dieta białkowo – tłuszczowa z ograniczeniem węglowodanów Skierowana jest do osób, które chcą schudnąć, a jednocześnie nie służą im tradycyjne diety z ilością węglowodanów powyżej 40-45%. Osoby stosujące dietę Low Carb w szybkim tempie osiągają niższą masę ciała przy dobrze dobranej kaloryczności redukcyjnej. Skuteczność diety związana jest ze zwiększoną zawartością białka i/lub tłuszczu w diecie, które dają uczucie sytości, a tym samym pozwalają ograniczyć ilość jedzenia. Dbamy o zawarcie najlepszych jakościowo produktów spożywczych, z zachowaniem odpowiednich proporcji w składzie.
Menu diety Low Carb bazuje na wysoko gatunkowych mięsach, rybach, warzywach, niskowęglowodanowych owocach i zdrowych źródłach tłuszczu. Dodatkowo dieta ta nie zawiera laktozy.
B: 20-25% T: 65-70% W: 10-15%